Kék hírek

2023.03.19. 16:13

Rendőrök elől menekülő migránsokat ért baleset Halason

Az 53-as főúton, Kiskunhalason a déli városkapu közelében vasárnap délelőtt hajtott árokba egy lengyel rendszámú Opel személyautó, mint utóbb kiderült, egy embercsempész és nyolc migráns ült az autóban, a rendőrök kilométereken át követték őket.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos / illusztráció

A migránsokat szállító autót információink szerint Balotaszállás felől tartott Kiskunhalas felé, a rendőrök megakarták állítani, hogy ellenőrzés alá vonják, de a sofőr nem állt meg. Információink szerint menekülés közben a jármű bal hátsó kereke defektet kapott, a gumi levált a felniről, de a sofőr így is tovább hajtott.

Kiskunhalasra érve a jármű vezetője elvesztette uralmát az autó felett, áttért a szemközti sávba, majd az árokba hajtott. A rendőrök pillanatok alatt meg érkeztek, a balesethez a mentőket is hívtak, mert két külföldi megsérült. Az autót vezető grúz állampolgárságú férfit előállították a rendőrkapitányságra, büntetőeljárás indult ellene. A migránsokkal szemben idegenrendészeti eljárás indult, őket a rendőrök a magyar-szerb államhatárra szállítják vissza, ahol kitoloncolják őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában