Kék hírek

2023.02.10. 08:49

Vádat emelnek a kiskunmajsai tolvajok ellen

Befejezték az ügy vizsgálatát a rendőrök egy 42 éves férfivel és egy 48 éves nővel szemben, akik tavaly nyáron több bűncselekményt is elkövettek.

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Még tavaly júliusban érkezett bejelentés bolti lopásról a rendőrségre. Egy kiskunmajsai áruház biztonsági őre tetten ért egy férfit és egy nőt, amint szeszes italt próbáltak lopni. A kamerafelvételek alapján kiderült, hogy nem először jártak az üzletben, ugyanis az ezt megelőző napon is elvittek már egy üveg alkoholt. A kiérkező rendőrök intézkedtek a tolvajokkal szemben, így megtérült a kár – írja a police.hu.

Két nappal később egy buszpályaudvaron csaptak le. Akkor egy 73 éves, mozgáskorlátozott asszonyt szemeltek ki, aki egy padon várakozott. Először odaültek mellé, beszélgetni kezdtek vele, majd ezután távoztak, csakhogy az asszony táskáját magukkal vitték. A nyomozók – a környék kamerának segítségével – pillanatok alatt beazonosították és elfogták a tolvajokat. Kihallgatták őket, valamint megtalálták náluk az asszony értékeit is, amiket lefoglaltak és visszaadtak a tulajdonosának.

A nyomozás során kiderült, hogy nem először használták ki idős ember jóhiszeműségét: egy nyitva felejtett lakásba is bementek, ahol a 82 éves házigazda – ahelyett, hogy elzavarta volna a hívatlan vendégeket – étellel és itallal kínálta őket. A páros, miközben a hasát tömte, arra is szakított időt, hogy zsebre vágja az idős ember gyógyszereit, végül pedig jóllakottan távoztak. Később újabb bolti lopáson érték őket. A 42 éves férfit és 48 éves női társát kihallgatták a lopások és a kifosztás miatt. Ügyükben a vizsgálatot befejezték a rendőrök, és vádemelési javaslattal küldték meg az iratokat az illetékes ügyészségnek.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában