Kék hír

2023.02.22. 10:51

Szakmai napot rendeztek a bűncselekmények áldozatainak napján Kecskeméten

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök az áldozatsegítő központ bevonásával tartottak szakmai napot a bűncselekmények áldozatainak napján, kedden.

baon.hu

Hasznos előadást hallhattak a rendőrök

Forrás: police.hu

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ezt a napot Európa több országa, így 1993-ban Magyarország is a bűncselekmények áldozatainak napjává nyilvánította. A vármegyei főkapitányság kiemelten kezeli a bűncselekmény áldozatainak hatékony segítését, széleskörű tájékoztatását – írja a police.hu.

A világnap alkalmából kedden a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya áldozatvédelmi szakmai napot tartott, amelyen részt vettek a rendőrkapitányságok bűnügyi és megelőzési munkatársai is. Az eseményre meghívták a Kecskeméten működő Áldozatsegítő Központ irodavezetőjét, dr. Barta Gábort, aki előadásában hangsúlyozta az együttérzés és egymás iránti tisztelet, valamint az áldozatok iránti kellő empátia fontosságát.

Az új ismereteket a képzésen résztvevők továbbadják a kollégáiknak, és ezzel felkészítik őket az áldozatvédelem hatékonyabbá tételére, egy emberközelibb segítségnyújtás lehetőségére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában