Kék hírek

2023.02.10. 13:31

Szabálytalanul közlekedő kamionosokat bírságoltak Bács-Kiskunban

Drón segítette a rendőrök munkáját a szabálytalankodók kiszűrésében az M5-ös autópályán tartott közlekedési akcióban.

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán csütörtökön. Az akció során egy drónt is bevetettek a rendőrök, aminek a segítségével a levegőböl figyelték a forgalmat. Szabályszegés esetén az eszközt kezelő rendőr jelzést adott a járőröknek, akik megállították a szabálytalan sofőrt és megbüntették –írja a police.hu.

A rendőri intézkedés elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására, a követési távolság be nem tartásával szembeni fellépésre, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

Az autópálya rendőrei – a drón jelzéseinek segítségével – másfél óra alatt 6 járművezetővel szemben intézkedtek, akik teherautóval szabálytalanul előztek. Őket összesen 100.000 forint helyszíni bírsággal sújtották a rendőrök. Egy sofőrrel szemben 20.000 forintnyi bírságot szabtak ki, ő nem használta a biztonsági övét.

A jövőben is további akciókat tervez a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán a közlekedésbiztonsági helyzet további javítása és a szabályszegések visszaszorítása érdekében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában