Bács-Kiskun

2023.02.18. 06:55

Polgárőrök, rendőrök és városrendészek tartottak összehangolt akciót – galériával

Hagyomány, hogy a kecskeméti és néhány Kecskemét környéki település polgárőr egyesülete időnként összehangolt szolgálatot szervez a rendőrséggel és a Kecskeméti Városrendészettel közösen.

Lizik-Varga Katalin

Az akció résztvevői a helvéciai Petőfi Sándor Művelődési Háznál találkoztak

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Egy évben többször szerveznek ilyen szolgálatot, ahol közösen járják körbe a környező településeket, városrészeket. A közös összefogás alkalmával a polgárőrök rendőrautóba ülve, vagy a rendőrök polgárőrautóba ülve teljesítenek szolgálatot, hogy munkájukkal segítsék a közbiztonság javítását az érintett településrészek bel- és külterületén.

Ez alkalommal pénteken, a helvéciai Petőfi Sándor Művelődési Háznál találkoztak, innen indultak a közös járőrözésre a résztvevők: a Kadafalvi Polgárőr Egyesület, a Ballószögi Polgárőr Egyesület, a Helvéciai Polgárőr Egyesület, a Hetényegyházi Polgárőr Egyesület, a Hírös Polgárőr Egyesület, a rendőrség és a Kecskeméti Városrendészet munkatársai.

Az eligazításon dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket. 

Az elnök elmondta, hogy nem csak a látványosságra törekszenek. 

Hozzátette: ez az erődemonstráció a lakosságban is megnyugtató érzést kelt, biztonságban érezhetik magukat, mert tudják, hogy a polgárőrök a rendőrökkel és a városrendészekkel közösen figyelnek rájuk, gondoskodnak róluk és a közbiztonságot erősítik ezeken a területeken.

Dr. Fekecs Dénes azt is elmondta, hogy szinte minden polgárőr egyesületnek vannak lovas polgárőrei – többek között a helvéciai egyesületnek is.

A külterületeken folytatott bűnmegelőzési célú járőr szolgálatban a lovasok nagyon fontos szerepet töltenek be – hangsúlyozta az elnök.

Hozzátette, hogy a lovas polgárőrök olyan utakon is tudnak közlekedni ahová gépjárművel nagyon nehéz eljutni, és az üzemanyag takarékosság miatt is fontos a szerepvállalásuk.

A legerősebb, legjobb, legnagyobb stratégiai partnere a polgárőrségnek a rendőrség és ez fordítva is igaz – tette hozzá az elnök. Mint mondta, ez egy nagyon szoros szövetség, stratégiai partnerség, ebben van az erő és a lehetőség a jogsértések elleni harcot illetően.

Suba Ágnes, a Kecskeméti Városrendészet külterületi szolgálatvezetője elmondta, hogy a Kecskeméti Városrendészet és a polgárőr egyesületek között az együttműködés folyamatos. Hangsúlyozta: Kecskemétnek nagyon nagy a külterülete, ezért fontosnak tartjuk, hogy együtt tudjunk dolgozni a polgárőrökkel a közbiztonság érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában