Tűzesetek

2023.02.19. 12:26

Mozgalmas volt a hétvégéjük a jánoshalmi tűzoltóknak

Tető- és kéménytűzhöz, valamint kerítést döntő autóbalesethez is riasztották a jánoshalmi önkormányzati tűzoltókat szombaton és vasárnap. Egy sérült szorult kórházi ellátásra, az anyagi kár azonban jelentős.

Pozsgai Ákos

Forrás: Jánoshalma Város Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság

Szombat délelőtt Mélykút belterületén egy családi ház födémszerkezetében keletkezett tűz, a beépített nád izzott. A helyszínre a jánoshalmi önkormányzati tűzoltókon kívül riasztották a mélykúti önkénteseket és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat is. A beizzásokat kéziszerszámokkal és egy vízsugár segítségével megszüntették, valamint az épületet hőkamerával is átvizsgálták.

Szombaton egy másik tűzesethez is riasztották Mélykútra a jánoshalmi és kiskunhalasi tűzoltókat, egy családi ház kéményében a lerakódott korom égett. A tűzoltók a kémény tisztítónyílását megbontották és az izzó, parázsló darabokat eltávolították, majd egy speciális kefével kitisztították a kémény belső részét, valamint hőkamerával is átvizsgálták, hogy ne maradjon izzó rész az épületben.

Vasárnap hajnalban ugyancsak Mélykútra riasztották a jánoshalmi tűzoltókat, a belterületi szakaszon egy személyautó kerítésnek csapódott és kidöntötte azt, majd a tetejére borult. A járművet áramtalanították a tűzoltók, majd a kerekeire állították. A balesetben az autó vezetője sérült meg, őt a mentők könnyebb sérülésekkel szállították kórházba, az anyagi kár azonban jelentős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában