Határvédelem

2023.02.04. 08:26

Két településen intézkedtek a rendőrök Bács-Kiskunban

A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken összesen 128 határsértőt tartóztattak fel és 72 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Illusztráció

Forrás: police.hu

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 2 esetben összesen 3 határsértőt tartóztattak fel Kelebia és Kiskunfélegyháza közigazgatási területén – írja a police.hu.  

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 9 esetben összesen 123 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke, Ruzsa és Szeged közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 1, Hegyeshalom közigazgatási területén 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, koszovói, marokkói, pakisztáni, szír és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 4 esetben összesen 72 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Karancslapujtő-Karancskeszi közigazgatási területén pénteken 16 óra 55 perckor a rendőrök egy magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy georgiai állampolgárságú férfi vezetett. A rendőri intézkedés megkezdése előtt a jármű utasai az intézkedés helyszínéről elmenekültek, felkutatásuk jelenleg is folyamatban van. A jármű vezetőjét a rendőrök elfogták, ellene embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!