Védelem

2023.02.25. 08:43

Kelebián tartóztatott fel határsértőt a rendőrség

A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 139 határsértőt tartóztattak fel és 120 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 7 esetben összesen 137 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Ruzsa közigazgatási területén – írja a police.hu.

Kelebia közigazgatási területén 1, Budapesten 1 határsértőt tartoztattak fel az egyenruhások.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök  Csongrád-Csanád vármegyében 5 esetben összesen 120 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 2 embert fogtak el, embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Ruzsa közigazgatási területén, a 5431-es számú úton pénteken 4 órakor a rendőrök egy szlovák honosságú személygépjárművet ellenőriztek, amit egy ukrán állampolgár vezetett. A járműben a sofőrön kívül hat, magukat török állampolgárnak valló külföldi utazott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!