Bűnügy

2023.02.08. 11:24

Kecskeméti rabló állhat a bíróság elé

Lopni akart egy férfi az egyik kecskeméti áruházból, de a biztonsági őr észrevette.

Tapodi Kálmán

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A férfi fizetés nélkül akart távozni, amikor az őr utolérte a kijáratnál és felszólította, hogy adja vissza az eltulajdonított dolgokat. A tolvaj erre nem volt hajlandó; meglökte az őrt, majd elhagyta az áruházat. Az őr az idegen után futott, és amikor utolérte, egy határozott mozdulattal kivette a lopott holmikkal megpakolt táskát a kezéből. A tolvaj nem fordult vissza, hanem tovább futott, így végül zsákmányát – köztük egy közel 30 ezer forintos szakállvágót – hátra hagyva elinalt. 

Mindez múlt év december 10-én történt és a kecskeméti rendőrök öt nap múlva szereztek tudomást az esetről, amikor egy másik ügyben végeztek adatgyűjtést a bevásárlóközpontnál. A nyomozók megnézték a biztonsági kamerák felvételeit, amelyen egyértelműen beazonosították a tolvajból lett rablót, aki nem volt ismeretlen előttük, mivel már többször intézkedtek vele szemben. A rendőrök elindultak a bűnelkövető keresésére, akivel összeakadtak az áruház előtti parkolóban. A rablással gyanúsítható  férfit azonnal elfogták, előállították, majd őrizetbe vették. A jelenleg is letartóztatásban lévő kecskeméti lakos ügyében a nyomozást befejezték. A rendőrök az iratokat bíróság elé állítás javaslatával küldték meg az ügyészségre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában