Baja / Kecskemét

2023.02.22. 08:42

Halálos baleset Baján: fellökte a tornádóst a tapadós autós

Egy férfi 2022 májusában, Baján túl közel ment autójával az előtte szabályosan haladó, elektromos kerékpárt vezetőjéhez, így neki ütközött. A balesetben az elektromos kerékpáros elhunyt. A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt a vétkes sofőr ellen.

baon.hu

Az elektromos kerékpáros a járművével együtt a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára zuhant

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi 2022. május 20. napján a délelőtti órákban Baja belterületén mintegy 43-47 kilométer/óra sebességgel vezette gépjárművét. Ám az autóval azonban nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte, vele azonos irányban, az úttest menetirány szerinti jobb szélén szabályosan, mintegy 18-22 kilométer/óra sebességgel közlekedő, elektromos kerékpáros mögött.

Emiatt a férfi az autójának jobb első részével az elektromos kerékpár hátsó kerekének ütközött. 

Az ütközés következtében az elektromos kerékpáros a járművével együtt a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára zuhant és olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy kórházi ellátása ellenére életét vesztette.

A baleset azért következett be, mert az autó sofőrje megszegte azt a KRESZ szabályt, amely szerint járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elől haladó jármű mögött – ennek hirtelen fékezése esetében is – meg lehessen állni.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!