Katasztrófavédelem

2023.02.06. 14:08

Égő kazánházhoz hívták ki a tűzoltókat Bács-Kiskunban

A viharos erejű szél miatt a hétvégén a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába több mint kétszázötven bejelentés érkezett.

baon.hu

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

A vármegye több pontján a szél fákat csavart ki, nagy méretű faágakat szakított le, amelyek úttestre, parkoló autókra, vezetékekre, épületekre dőltek, valamint érkezett bejelentés a szél által megbontott tetőszerkezetekről is. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat. A tűzoltók a munkálatokat szombaton és vasárnap is folyamatosan végezték, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indultak a következő címre. A műveletirányítási ügyeletre, valamint a káresetek felszámolása során nem érkezett információ személyi sérülésről – írja a katasztrófavédelem.hu.

Egy épület kéménye mellett a födémrész izzott vasárnap délelőtt Solton, a Teleki Sándor utcában. A dunaújvárosi és a solti hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal az izzást megszüntették, a kéményből az éghető anyagot eltávolították, a kéményseprőt értesítették. Személyi sérülés nem történt.

Egy lakóházzal egybeépített, tíz négyzetméteres kazánház teljes terjedelmében égett vasárnap délután Szeremlén, a Zrínyi Miklós utcában. A tűz a főépület homlokzatára is átterjedt. A bajai hivatásos tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Soltvadkerten, a Homok utcában egy lakóépület kéményében a lerakódott korom izzott, vasárnap este. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók porral oltóval az izzást megszüntették, a kályhából az éghető anyagot eltávolították, a kéményseprőt értesítették. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!