Magánlaksértés

2023.02.21. 08:32

Azt hitte, rejteget valakit, ezért éjjel volt élettársára törte az ajtót a jánoshalmi férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a magánlaksértés miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy éjjel többször is volt élettársa házához ment, végül nagy erővel berúgta a bejárati ajtót és a nő tiltakozása ellenére bement.

baon.hu

A férfi nagy erővel berúgta az ajtót

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a jánoshalmi férfi öt évig élt élettársi kapcsolatban a nővel, akitől az addig közösen lakott ingatlanból elköltözött, a kulcsokat visszaadta a nőnek és a személyes tárgyait is magával vitte. Nem sokkal a szakításuk után, 2022. július 15-re virradó éjjel a férfi először éjfélkor, majd 1 órakor megjelent a volt élettársa házánál, aki a kopogtatásra elküldte őt. A férfi mindkét alkalommal azt állította, hogy látott valakit bemenni a házba.

Hajnali 4 órakor a férfi visszament, ismét kopogott és kiabált, hogy valakiket látott bemenni a házba. A nő többszöri is megkérte, hogy menjen el, ám ő nem volt hajlandó távozni, majd ezután nagy erővel berúgta a bejárati ajtót és bement a házba, mert úgy gondolta, hogy a volt élettársa rejteget valakit odabent. Mialatt a férfi alaposan körülnézett, a nő többször megpróbálta elküldeni őt. Mivel ez sikertelen volt, rendőri segítséget akart hívni, de a férfi kikapta kezéből a mobiltelefont. Végül csak a nő hosszas könyörgésére távozott a vádlott a házból. A nő a férfi megbüntetése érdekében a nyomozás során magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a volt élettársat éjjel, erőszakkal elkövetett magánlaksértéssel vádolja. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!