Kecskemét

2023.02.16. 15:16

Az internet biztonságos használatával kapcsolatban adtak hasznos tanácsot a rendőrök

Segítene biztos úr? – címmel szervezett előadást a CédrusNet Kecskemét Egyesület a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal közreműködve Kecskeméten, a Digitális Tudásközpontban.

Baon.hu

Forrás: police.hu

A vármegyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési Osztálya azzal kereste meg a CédrusNet-et, hogy a 60 év felettieknek szeretnének hasznos tanácsokat adni az internet biztonságos használatával kapcsolatban. Az internaktív előadást szerdán rendezték a Kecskeméten található Digitális Tudásközpontban – írja a police.hu.

A szakelőadók – Váróczi-Bakos Rita rendőr őrnagy és Tanács László rendőr őrnagy – a Safer Internet Day programsorozatot az idősebb korosztályra kiterjesztve a jelenleg leginkább előforduló csalások megelőzésének lehetőségeiről beszéltek. A rendőrök a telefonon, e-mailen, SMS útján, mobilalkalmazáson, valamint egyéb elektronikus úton érkező, megtévesztő adattartalommal bíró szélhámosság leleplezéséhez biztosítottak útmutatót a hallgatóságnak.

Előadásaikat képekkel, filmekkel tették szemléletesebbé. Ezek az anyagok a Nemzeti Kibervédelmi intézet honlapján, valamint a weboldalakon elérhetőek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában