Védelem

2023.02.17. 08:18

12 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskunban

A szolgálatot teljesítő rendőrök csütörtökön 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 111 határsértőt tartóztattak fel és 284 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 8 esetben összesen 111 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Ruzsa és Szeged közigazgatási területén – írja a police.hu.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében 2 esetben összesen 12 fő,  Csongrád-Csanád vármegyében 13 esetben összesen 272 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 30, embercsempészés miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

Battonya közigazgatási területén, a határátkelőhelyhez vezető úton, csütörtökön 4 óra 25 perckor a rendőrök egy osztrák honosságú tehergépkocsit ellenőriztek, amit egy török állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül 3 fő magát indiai, 20 fő magát bangladesi, 5 fő magát marokkói, 1 fő magát pakisztáni, valamint 1 fő magát afgán állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Szeged külterületén, a 5405-ös számú úton, csütörtökön 9 óra 10 perckor a rendőrök egy magyar honosságú tehergépkocsit ellenőriztek, amit egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül 16, magukat szír állampolgárnak valló külföldi utazott.  

Ruzsa közigazgatási területén, az 55-ös számú főúton, csütörtökön 12 órakor a járőrök egy ukrán honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy azerbajdzsáni állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül 4, magukat török állampolgárnak valló külföldi utazott.  

Az egyenruhások csütörtökön 19 óra 55 perckor, Mórahalom közigazgatási területén, az 5512-es számú főúton közúti ellenőrzés alá vontak egy lengyel honosságú személygépjárművet, melyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. Az ellenőrzés során a gépjárműben 6, magukat szír állampolgárságúnak valló külföldi személy tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!