Meghökkentő számok

2023.02.28. 11:07

1176-an lépték át a sebességhatárt az elmúlt héten Bács-Kiskunban

A múlt héten két településen szűrték a rendőrök az ittas vezetőket és a gyorshajtókat. Sajnos még mindig van olyan sofőr, aki alkoholfogyasztás után autót vezet.

baon.hu

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten 42 anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök – írja a police.hu.

Ez a korábbiakhoz képest csökkenést mutat, viszont négy súlyos és öt könnyű sérüléssel járó baleset is volt, amelyekben összesen tizenhárom ember sérült meg. Bócsa térségében pedig egy halálos baleset történt. Három karambol ittas sofőrök hibájából következett be.

Múlt hét péntek este több rendőrkapitányság illetékességi területén az egyenruhások fokozott ellenőrzést hajtottak végre az ittas vezetők kiszűrése érdekében. A néhány órás akció során 543 esetben alkalmaztak alkoholszondát, amely kilenc esetben mutatott pozitív eredményt. További 23 ember különféle közlekedési szabálysértéseket követett el. Voltak, akik az előzési szabályokat szegték meg, néhányan menet közben kézben tartották a mobiltelefonjukat, egy kerékpáros pedig a késő esti óra ellenére nem használta a világítást a kétkerekűjén.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1176 fő lépte át, ők legalább 30 ezer forint összegű bírságra számíthatnak. Annak a sofőrnek, aki Kecskemét-Méntelek lakott területén belül a megengedett 50 kilométer per óra helyett 99-el  hajtott, 90 ezer forint bírságot kell fizetnie.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépjármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. A rendőrség figyelmeztet, hogy soha ne üljön senki ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet, illetve senki ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában