Vádemelés

2023.01.24. 08:19

Egy székkel okozott életveszélyes fejsérüléseket féltestvérének egy akasztói férfi

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy fából készült székkel életveszélyes sérüléseket okozott féltestvérének.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Egy székkel verte fejbe a féltestvérét
Forrás: ugyeszseg.hu

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint egy férfi 2022. június 4-én a késő délutáni órákban erősen ittas állapotban érkezett haza akasztói házukba. Ekkor a féltestvére és édesanyjuk is otthon tartózkodtak. Hazaérkezése után az elkövető az édesanyjával kiabálni kezdett. Veszekedésük során még az asztalt és a székeket is rugdosta. Mivel ezt ugyanabban a szobában tette, ahol a féltestvére aludt, a hangoskodással a szintén ittas féltestvérét felébresztette, aki felült az ágyban, majd trágár szavakkal rászólt a hangoskodóra. A férfi méregbe gurult és a kartámlájánál fogva felkapott egy fából készült széket. Azzal oldalról, nagy erővel arcon ütötte a féltestvérét, aki az ütéstől eldőlt az ágyon és azonnal eszméletét vesztette.

A féltestvérének a bántalmazás következtében közvetett életveszélyt okozó sérüléseket okozott.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.  A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!