Kecskemét / Lajosmizse

2022.12.29. 12:10

Rendőrök ébresztették az elkötött autóban alvó tolvajpárost

Több autóból is zsákmányolt a tolvajpáros. A rendőrök egy 21 éves lajosmizsei nőt és egy 26 éves kecskeméti férfit elfogtak.

baon.hu

Lezáratlan autót kötött el a bűnözőpáros

Forrás: police.hu

Egy 28 éves kecskeméti férfi csütörtökön hajnalban vette észre, hogy a háza elől eltűnt a kocsija. A járőrök azonnal megkezdték a bordó autó keresését, és azt alig két kilométernyire a lopás helyszínétől – még 7 óra előtt – megtalálták. A járműhöz lépve azonban meglepődtek, mert abban egy férfi és egy nő aludt. Az egyenruhások a párost „A törvény nevében!” felszólítással ébresztették, majd fogták el – közölte a rendőrség.

A 21 éves lajosmizsei nőt és 26 éves kecskeméti élettársát a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. Kiderült, hogy az élet- és bűntársak éjszaka a város utcáit járták annak reményében, hogy némi zsákmányra tehetnek szert. A parkoló autók ajtajait nyitogatták, így találtak rá a lezáratlan bordó kocsira. Amikor beültek, megtalálták az indítókulcsot, így az autót elkötötték. Néhány utcával arrébb azonban leálltak és ültő helyükben elaludtak.

A rendőrök időközben megtudták, hogy a tolvajok további három bűncselekmény elkövetésével is gyanúsíthatóak. Az éjszaka folyamán nyitva találtak egy másik autót is, abból krovakészletet, fúrógépet és aprópénzt vittek el. Két további kocsit pedig feltörtek; ezekből napszemüveget, motorolajat és ablakmosót zsákmányoltak.

A többrendbeli lopással gyanúsítható férfit és élettársát a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában