Vádemelés

2022.12.12. 08:30

Nemcsak a pénze úszott el, még adósságba is verte magát a szerelmes félegyházi férfi

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki a lakásának felújítása kapcsán megismert cégvezetővel bensőséges kapcsolatba kerülve, közel két év alatt összesen 191 millió forintot csalt ki a gyanútlan férfitól. Áldozatának nemcsak a saját pénze úszott el, hanem még tetemes adósságba is verte magát, hogy a nő hamis terveit finanszírozni tudja.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint az isaszegi nő – az ügy vádlottja – 2018 elején álnéven mutatkozott be a lakásának felújítása kapcsán megismert kiskunfélegyházi vállalkozónak, akivel rövidesen bensőséges viszonyba került. A férfi részéről egyoldalú érzelmi viszonyt kihasználva, a vádlott először felújításra kért és kapott 2 millió forint kölcsönt. Látva a férfi anyagi helyzetét és hiszékenységét, a nő elhatározta, hogy további pénzösszegeket fog tőle kicsalni. 

Hamis ürügyben nem volt hiány: a csaló nő először valótlanul olaszországi ingatlan öröklésére hivatkozott azzal, hogy abból Milánó környékén dísznövény kertészetet tervez létrehozni, amelyhez a férfitól 100 millió forintot kért kölcsön. 

A későbbiekben heti rendszerességgel árukészlet beszerzésre, hűtő és klímavásárlásra vagy az olasz hatóságok felé fennálló bírságok megfizetésére hivatkozva kért és kapott pénzt. A valóságban a nőnek nem volt külföldi öröksége és vállalkozása sem, a kölcsönök visszafizetésének ígéretével minden reális alapot nélkülözve hitegette a férfit, akitől közel két év alatt kisebb-nagyobb összegekben, összesen 191 millió forintot csalt ki – írja az ügyészség.

A pénzösszegeket a nő a kiskorú gyermeke nevére nyitott bankszámlára utaltatta, majd még aznap vagy másnap készpénzben felvette. Miután a férfi a magánvagyonát kimerítette, kölcsönöket vett fel, hogy eleget tudjon tenni a nő kéréseinek.

A nő a kicsalt pénzből összesen 10 millió forintot fizetett vissza a becsapott férfinak, aki a nyomozás során a fennmaradt kárának megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be.

Az ügyészség a nőt különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a férfi polgári jogi igényének a bíróság adjon helyt. A különös visszaeső nő bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában