Kék hírek

2022.12.01. 11:45

A biztonsági öv használatára is felhívják a figyelmet a kecskeméti buszokon látható üzenetek

A kecskemétiek ezentúl a városban járó buszokon is láthatják a figyelemfelhívó üzeneteket.

baon.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. együttműködéseként 2022. december elejétől 13 autóbusz hátsó szélvédőjére balesetmegelőzési témában matricák kerültek fel. A kecskemétiek ezentúl a városban járó buszokon láthatják a figyelemfelhívó üzeneteket – közölte a rendőrség.

A városszerte közlekedő buszok a biztonsági öv használatára és a vezetés közbeni mobiltelefon használat tilalmára hívják fel a figyelmet.

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága a témákban az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

Biztonsági öv:

  • A legutóbbi időszakban bekövetkezett balesetek, és végrehajtott ellenőrzések szomorú tapasztalata, hogy a járművezetők jelentős része nem használja a biztonsági övet. A biztonsági öv használatának elmulasztása nagymértékben növeli a személyi sérülés lehetőségét, illetve annak mértékét. Számtalan életet megmentett már, és tényleg csak egy mozdulat!

Kézben tartott mobiltelefon:

  • Minden olyan tevékenység, amely elvonja figyelmünket a vezetésről, balesetveszéllyel jár. Ha bármilyen tárgyat tartunk a kezünkben, nyilvánvalóan nehezíti a jármű kezelését. A kézben tartott mobiltelefon használata a két rosszat egyesíti. Arra a rövid időre, amíg a munkahelyre beérünk, vagy onnan hazamegyünk, tegyük félre a telefont! Ha mindenképpen szeretnénk menet közben használni a telefont, szerezzünk be egy kihangosítót!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában