Frissítve

2022.11.14. 21:49

Tömegszerencsétlenség: farakásnak csapódott egy migánsokat szállító autó Zsanánál – videóval, galériával

Egy farakásnak csapódott egy migránsokat szállító jármű hétfő este az 5408-as úton, Zsana környékén. Helyszíni információink szerint több mentőautót is riasztottak a helyszínre.

Pozsgai Ákos

A balesetben többen is súlyosan megsérültek.

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítve (22.50):

A rendőrök kiérkezésükkor a járműben és annak közvetlen közelében összesen 15 fő külföldit találtak, köztük a moldovai állampolgár embercsempészt – közölte a rendőrség

Az ötszemélyes autóban utazó 14 illegális migráns szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a sérülést nem szenvedett külföldieket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályok értelmében meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(22.20):

A helyszínen tartózkodó kollégánk szerint több súlyos sérültje is van a hétfő esti balesetnek, őket információink szerint a szegedi, a kecskeméti és a halasi kórházba szállítanak a mentők. 

Migránsokat szállított az autó, amelyik farakásnak csapódott.
Fotós: Pozsgai Ákos

Helyszíni információnk szerint a rendőrök egy bolgár rendszámú autót is megállítottak a balesetnél és igazoltatták a benne ülő utasokat, melynek során két különböző  német rendszámot is találtak. Úgy tudjuk, mindkét rendszámot körözik a hatóságok. 

(21.55):

Árokba és egy farakásnak csapódott egy személyautó az 5408-as úton, a Kiskunmajsához tartozó Gárgyán és Üllés között, a 23. kilométer közelében. A kiskunhalasi és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki két embert a járműből. Az egységek áramtalanítják a gépkocsit. A helyszínen vannak a mentők is. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani – közölte a katasztrófavédelem.

Korábban írtuk:

Hétfő este egy terepjáró csapódott farakásnak csapódott Bács-Kiskun megye határánál, az 5408-as úton, Zsana után. Helyszíni információink szerint tizenegy mentőautó érkezett a balesethez, melyben többen megsérültek. Úgy tudjuk, hogy Bács-Kiskun megyéből Jánoshalmáról, Kiskunmajsáról, Kiskunhalasról és Bácsalmásról is riasztották a mentőket, illetve Csongrád-Csanád megyei mentők is a helyszínre érkeztek. Meg nem erősített információink szerint egy ember kirepült az autóból. 

Úgy tudjuk, hogy a kiskunhalasi tűzoltók több egységgel is a helyszínre érkeztek.

Információink szerint a balesetnél osztrák rendőrök is vannak.

Meg nem erősített információink szerint egy migránsokat szállító jármű csapódott a farakásnak.

A baleset pontos körülményeit a rendőrég vizsgálja.

Aki teheti kerülje el ezt az útszakaszt!

Több mentőautót és tűzoltót is riasztottak a helyszínre.
Fotós: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában