Lezárt akta

2022.10.31. 09:46

Veszélyes hulladékokat pakolt le szomszédja földjére a nyárlőrinci férfi és tiszaalpári barátja

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt nyomoztak a tiszakécskei rendőrök egy 56 éves nyárlőrinci és egy 36 éves tiszaalpári férfival szemben.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

Bejelentés érkezett a Tiszakécskei Rendőrőrsre 2022. márciusában, miszerint egy ismeretlen ember engedély nélkül pakolt le egy nyárlőrinci lucernaföldre nagyobb mennyiségű építkezési törmeléket, gumiabroncsot, televízió alkatrészeit és egyéb háztartási hulladékot – írja a police.hu.

A terület tulajdonosa ugyan nem érte tetten az elkövetőt, de rokona látta, amint két férfi a környéken egy személyautóval és a hozzá kapcsolt utánfutóval szemetet szállít. A rendszám alapján a rendőrök kiderítették, hogy az autót egy tiszaalpári férfi használta és egy nyárlőrinci lakos volt vele, aki egyébként a sértett telekszomszédja. A két férfit kihallgatták, aminek során elismerték bűnösségüket. A szomszéd arról számolt be, hogy a tiszaalpári cimborájának akart segíteni a háza körüli hulladék elhelyezésében, igaz körülbelül nyolc-tíz köbméternyi szemetet öntöttek le közösen a lucernaföld szélén.

Az ügyben hulladékgazdálkodás rendje megsértése bűntett miatt folytattak eljárást az 56 éves nyárlőrinci és a 36 éves tiszaalpári férfival szemben. Megállapítást nyert az is, hogy veszélyes hulladékokat, azbeszt hullámpalát és veszélyes anyagokat tartalmazó elektronikus berendezéseket is lepakoltak a területre. Ezek a hulladékok azonban alkalmasak az emberi élet, a testi épség és az egészség veszélyeztetésére. Az ügy vizsgálatát a napokban befejezték a rendőrök és megküldték az iratokat az illetékes ügyészségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!