Illegális bevándorlás

2022.10.28. 10:35

Tizennégy településen intézkedtek a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök csütörtökön összesen 612 határsértőt tartóztattak fel és 290 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 20 esetben összesen 113 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Bácsszentgyörgy, Balotaszállás, Bátmonostor, Dávod, Dunafalva, Hercegszántó, Hercegszántó-Hóduna, Kecskemét, Kelebia, Kisszállás, Kömpöc, Mohács-Sárhát és Petőfiszállás közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 25 esetben összesen 425 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Csanádpalota, Röszke, Szatymaz, Szeged, Szeged-Gyálarét és Zsombó közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 8 esetben összesen 35 határsértőt tartóztattak fel Abda, Enese, Hegyeshalom, Kópháza, Márialiget és Sopronkövesd közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 3, Komáromban 14, Esztergomban 2, Inárcson 7, Peresznyén 10 és Letenye közigazgatási területén 3 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, izraeli, marokkói, mongol, palesztin, szír, tibeti, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 1 esetben, Csongrád-Csanád megyében 11 esetben a rendőrök összesen 290 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt 4, embercsempészés miatt 6 ember ellen indult büntetőeljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában