Határsértők

2022.10.16. 09:16

Tizenhat esetben intézkedtek a rendőrök Bács-Kiskun megyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök szombaton összesen 798 határsértőt tartóztattak fel és 858 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 16 esetben összesen 64 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Balotaszállás, Bátmonostor, Hercegszántó, Hóduna, Kelebia, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kunbaja, Sárhát és Zsana közigazgatási területén –írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 37 esetben, összesen 635 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Deszk, Mórahalom, Szatymaz és Szeged közigazgatási területén.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 3, Budapesten 20, Győr-Moson-Sopron megyében 14, Komárom-Esztergom megyében 27, Pest megyében 32, Somogy megyében 3 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, iraki, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében a rendőrök 22 esetben 825, Bács-Kiskun megyében két esetben 33 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt egy embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt egy esetben, embercsempészés miatt négy ember ellen indult büntetőeljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában