Lezárt akta

2022.10.22. 08:34

Táncteremből is lopott a halasi tolvaj

A kiskunhalasi rendőrök összesen öt bűncselekménnyel gyanúsítják azt a férfit, aki betört a helyi táncházba. Ügyét a napokban lezárták, és vádemelést javasolnak ellene.

Baon.hu

Fotó: police.hu

2022. március 15-én egy akkor még ismeretlen tolvaj meghiúsította a helyi tánccsoport próbáját. Betört a hagyományőrzők próbatermébe, ahonnan eltulajdonította a hangfalat, a számítógépet a hozzá tartozó monitorral, egérrel és billentyűzettel, valamint magával vitte a kábeleket is. A rendőrök azonban nem voltak restek, forró nyomon kezdték meg a tolvaj üldözését, és 24 órán belül siker koronázta az erőfeszítéseiket. Egy 26 éves helyi férfi házában megtalálták az eltűnt holmikat – írja a police.hu.

A fiatal a betörésen kívül további négy bűncselekménnyel is gyanúsítható. Három hét alatt négy autóból tulajdonított el különböző értékeket, többek között órát, pendrive-ot.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a nyomozók a szükséges bizonyítékokat összegyűjtötték és a nyomozást befejezték. A helyi illetőségű férfi ellen vádemelést javasolnak, ezért a keletkezett iratokat továbbították az ügyészségre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!