Kék hírek

2022.10.18. 12:40

Számos tűz és baleset adott munkát a Bács-Kiskun megyei tűzoltóknak

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Két személyautó ütközött hétfőn délelőtt az 5405-ös úton, Kiskunmajsa közelében. A kiskunmajsai hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg – írja a bacs.katasztrofavedelem.hu.

Egy személygépkocsi és egy állatszállító teherautó ütközött össze Baján, a Keleti körút és a Nagy István utca kereszteződésénél, hétfőn délelőtt. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A bajai hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Az állatok nem sérültek.

Cirok izzott egy harminc méter magas terményszárítóban Miskén, a Hantok majorban, hétfőn kora délután. A kalocsai, a bajai és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók védősugár fedezete mellett leürítették a berendezést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával.

Katymáron, a Rákóczi utcában egy családi ház udvarán farakás égett, hétfőn délután. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották.

Két gépkocsi ütközött össze hétfőn délután a 451-es úton, Kiskunfélegyháza térségében. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Oldalára borult egy személyautó az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, Baracs térségében hétfőn délután. A műszaki mentést végző dunaföldvári önkéntes és solti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A mentők két embert szállítottak kórházba.

Hétfőről keddre virradóra Kiskunhalason, az Átlós utcában egy ikerház lakatlan házrészében keletkezett tűz. A házrészben egy ágy és felhalmozott szemét égett. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Egy családi ház konyhájában kigyulladt a sütő és annak környezete, kedden hajnalban Kiskunfélegyházán, a Füvestó utcában. A lakók a tüzet eloltották. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett részt átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy melléképület Jakabszállás külterületén, kedden hajnalban. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók egy gázpalackot kivittek az ingatlanból. A tűz a lakóépületet nem érintette. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Hétfőn egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!