Bűnügy

2022.10.19. 10:39

Őrizetbe vették: megvert és kirabolt egy fiatalembert egy lajosmizsei férfi

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói elfogták azt a lajosmizsei férfit, aki még augusztusban erőszakkal vette el áldozata értékeit.

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Egy aggódó édesanya tett feljelentést a Lajosmizsei Rendőrőrsön még 2022. augusztus 28-án. Elmondása szerint a 29 éves fia előző este úgy ment haza, hogy az arcán ütések nyoma volt. Kiderült, hogy útban hazafelé az ittas fiatalember összetalálkozott egy ismeretlennel, aki beszédbe elegyedett vele, majd pénzt követelt tőle. A sértett vonakodott átadni az értékeit, mire az idegen többször megütötte és elvette a táskáját – közölte a rendőrség.

A rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek, és haladéktalanul elkezdték feldolgozni a környező térfigyelő kamerák felvételeit. A gyors intézkedést siker koronázta: találtak olyan videót, amelyen a feltételezett tettes látható. A bűnügyi nyomozók közül pedig volt olyan, aki – kiterjedt személyismeretének köszönhetően – felismerte a rablót.

Mint írják, a rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett elkövetésével gyanúsítható 32 éves férfit kedd reggel elfogták, és kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették. A bűnügyi osztály munkatársai előterjesztést tesznek a lajosmizsei illetőségű bűnelkövető letartóztatásának indítványozására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!