Videóval

2022.10.18. 14:41

Negyvenkét autóbuszt és közel kilencszáz teherautót ellenőrizek a rendőrök Bács-Kiskunban

A rendőrök október 10. és október 16. között Magyarország közútjait ellenőrizték. Mutatjuk, milyen eredményeket kaptak.

baon.hu

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

ROADPOL eredmények országosan

A rendőrök 2022. október 10. és október 16. között Magyarország közútjain 4357 tehergépkocsit és 387 autóbuszt ellenőriztek – írja a police.hu.

A rendőrök az ellenőrzött járművek esetében 1309 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást 8 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni.

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 84 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 207 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 109 alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során hat esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 210 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a passzív biztonsági eszközt, 284 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 10 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban egy esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 9 alkalommal kellett intézkedni. Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül hét esetben nem használták a passzív biztonsági eszközt, illetve öten túllépték a megengedett legnagyobb sebességet. Az autóbusz-vezetők ellenőrzése során két esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja.

ROADPOL eredmények Bács-Kiskun megyében

Az egy hétig tartó akció ideje alatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti és közrendvédelmi munkatársai vizsgálták a vezetési- és pihenőidővel összefüggő szabályok és a veszélyes áruk közúti szállításával kapcsolatos szabályok betartását a magyar és külföldi járművekkel kapcsolatban egyaránt. Az ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is – tájékoztatta szerkesztőségünket a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság akciójának eredményei: 42 autóbuszt buszt ellenőriztek, két sofőrt sebességtúllépés miatt marasztaltak el. A rendőrök további 890 teherautót állítottak meg, és 165 esetben észleltek valamilyen jogsértést: 62 teherautó sofőr túllépte a megengedett sebességet, 32-en pedig nem használták a biztonsági övet. Egy esetben embercsempészés gyanúja merült fel a sofőrrel szemben, ellene büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában