Kék hírek

2022.10.12. 08:35

Ittas sofőröket ítéltek el Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség az elmúlt hétvégén megtartott nagyszabású rendőrségi ellenőrzésen fennakadt ittas sofőröket az őrizet 72 órás tartama alatt bíróság elé állította.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az ittas vezetés a leggyakoribb és legveszélyesebb közlekedési bűncselekmény, ami számos súlyos, halálos balesetet okozott már az utakon. Aki ittasan ül a volán mögé, a saját és mások életét is veszélyezteti – írja az ügyészség.hu.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a rendőrséggel együttműködve kiemelt figyelmet fordít az ittas vezetők elleni határozott fellépésre. Az elmúlt hétvégén megtartott célzott rendőrségi ellenőrzésen kiszűrt sofőrök – 2 férfi és 1 nő – Kecskemét belvárosában úgy vezették járműveiket, hogy szervezetükben közepes illetve nagyobb mennyiségű alkohol volt.

Egyikük – egy kecskeméti nő – a péntek délutáni csúcsforgalomban súlyosan ittas állapotban a párhuzamos közlekedésre alkalmas út belső sávjából úgy kanyarodott jobbra, hogy elvétette és végül a menetirány szerinti szemközti sávban folytatta útját, ahol nekiütközött egy szabályosan közlekedő taxinak. A baleset során senki nem sérült meg, a taxiban azonban komoly anyagi kár keletkezett.

A bíróság elé állított férfi sofőrök közepes illetve súlyos fokban voltak ittasak, amikor a rendőrök ellenőrizték őket.

Az ügyészség mindhárom sofőrt az őrizet 72 órás tartama alatt – hétfőn és kedden – ittas járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Kecskeméti Járásbíróság a vádlottakat az ügyészi indítvánnyal egyezően bűnösnek mondta ki és a balesetet is okozó nőt 360 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 2 évre a járművezetéstől eltiltotta. A másik két vádlottal szemben a bíróság 190- illetve 240 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, továbbá valamennyi járműkategória tekintetében 1 év 4 hónap illetve 1 év 10 hónapra eltiltotta a járművezetéstől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!