Határvédelem

2022.10.01. 09:40

Harminchat határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök szombaton összesen 639 határsértőt tartóztattak fel és 405 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu/illusztráció

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 12 esetben összesen 36 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Kecskemét, Hóduna, Balotaszállás, Petőfiszállás, Kelebia és Tompa közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 32 esetben összesen 489 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Röszke, Kiszombor, Öttömös, Ruzsa, Kistelek, Bordány, Zákányszék, Üllés és Szatymaz közigazgatási területén.

Pest megyében 2 esetben, Inárcsnál és Zebegényben 22; Fejér megyében 2 esetben, Seregélyesen 3; Győr-Moson-Sopron megyében 13 alkalommal, Jánossomorjánál, Hegyeshalomnál, Nagycenknél, Fertőszentmiklósnál, Kópházánál és Győrben 69; Nógrád megyében 1 ízben, Rétság belterületén 1; Vas megyében 2 alkalommal, Szombathelyen és Kőszegen 10; Zala megyében 1 esetben, Keszthely külterületén 4; és  Budapesten 3 alkalommal 5 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, palesztin, algériai, szír, iraki, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, egyiptomi és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskunban 1, Csongrád-Csanád megyében 11 esetben a rendőrök összesen 405 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt embert 11 embert fogtak el és 5 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában