Visszaeső bűnöző

2022.10.21. 08:37

Éjszakai buszról leszálló áldozatát követte, majd kirabolta a majsai férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban kezdeményezte annak a kiskunmajsai férfinak a felelősségre vonását, aki éjjel követni kezdte a távolsági buszról leszálló áldozatát, majd hátulról rátámadva, „add ide a pénzt vagy megöllek” felkiáltással ököllel szemen ütötte és az értékeit magával vitte.

baon.hu

Forrás: Shutterstock.com/illusztráció

A vád szerint a kiskunmajsai férfi – az ügy vádlottja – 2022. augusztus 22-én éjfél körül Kiskunmajsa határában, a buszmegállóban észrevette a buszról leszálló férfit, akit az értékei megszerzése érdekében követni kezdett.

A fotó a bűncselekmény helyszínén készült.
Forrás: ugyeszseg.hu

A közvilágítás nélküli külterületen egyszer csak a sértetthez lépett és pénzt kért tőle. A sértett azonban ezt megtagadta és tovább indult. Ekkor azonban a rabló hátulról megragadta, a nyakánál fogva a földre rántotta és közben azt kiabálva, hogy „add ide a pénzt vagy megöllek”, ököllel a bal szemén megütötte. Ezután a földön fekvő sértett zsebeit és sporttáskáját átkutatta, ahonnan 300 forint készpénzt, használt mobiltelefont, tabletet, töltőt és fülhallgatót vitt magával, összesen mintegy 22 ezer forint értékben.

A rablót a kiskunhalasi rendőrök másnap elfogták, és ugyan a tabletet időközben eladta, azt a nyomozók a vevőnél lefoglalták és a sértettnek kiadták.

Az ügyészség az elfogása óta letartóztatásban lévő férfit rablás bűntette miatt csütörtökön délután bíróság elé állította. A Kiskunhalasi Járásbíróság a különös visszaeső vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően bűnösnek mondta ki és ezért őt 5 év börtönbüntetésre ítélte, valamint 5 évre a közügyek gyakorlásától eltiltotta. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!