Kék hírek

2022.10.04. 08:08

Az állatvédelemmel kapcsolatban tartottak foglalkozást a rendőrök a Kecskeméti Vadaskertben

A „Tiszától a Balatonig – add át a biztonság stafétáját!” programsorozat egyik kiemelt helyszínén egy szurikátát fogadtak örökbe a megelőzési szakemberek.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadói, Bozóné Soós Marianna rendőr alezredes és Váróczi-Bakos Rita rendőr őrnagy szombaton a Kecskeméti Vadaskert parkjában természet-, környezet-, és állatvédelem témákat felsorakoztató játékos foglalkozásokat tartottak – írja a police.hu.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztály munkatársai, Tót Szilvia rendőr őrnagy és Gyapjasné Szalai Andrea rendőr őrnagy a prevenciós kitelepülésen az ujjlenyomat-készítés rejtelmeibe avatták be az érdeklődőket. Ahogyan a természetben az állatok nyomot hagynak maguk után, ugyanígy minden embernek van egyedi ismertetőjele. A résztvevők bátorságukat is próbára tehették a Falato-zoo és Tapogato-zoo élményfeladatokkal.

A Kecskeméti Vadaskert kiemelt helyszíne volt a „Tiszától a Balatonig – add át a biztonság stafétáját!” 5 megyén átívelő prevenciós programsorozat Bács-Kiskun megyei szakaszának.

Az Állatok Világnapja jegyében, az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény szellemében az állatok védelme kiemelt szerepet kapott a rendőrségi tájékoztatásban. A tudatosítás kiterjedt arra, hogy minden állategyed egyszeri és megismételhetetlen. Az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények. Az állatokkal szembeni kegyetlenség eseteiben zéró a tolerancia.

Az érzékenyítést a védendő értékek irányába széles prevenciós eszköztár felvonultatással valósították meg a bűnmegelőzési kollégák.

Kampányuk jelképévé a vadaskert állatai közül a szurikátát választották, mivel viselkedésével a bűnmegelőzés szellemiségét leginkább képes közvetíteni. A szurikátákra jellemző, hogy amíg az állatok többsége táplálkozik, vagy éppen pihen, közülük néhányan két lábra állva figyelnek, és vészjelekkel figyelmeztetik a csoport többi tagját, amikor ragadozó közeledik. Egymásra gondosan figyelnek, és amikor kölykeik felbukkannak, az összes felnőtt készenlétben áll, és a szokottnál is jobban figyel.

A Kecskeméti Vadaskert Igazgatójának, Tokovics Tamásnak a jeles nap alkalmából a bűnmegelőzési osztály szakemberei egy táblát adtak át, amelyen a kampány mottója – egy David Attenborough idézet – olvasható:

„A mi felelősségünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy egy olyan bolygón éljünk, amely nemcsak nekünk, hanem minden földi életnek otthont ad.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában