Közbiztonság

2022.09.17. 10:27

Bedrogozott motorost is fogtak az összehangolt akció során a miklósi rendőrök

A közbiztonság és a közlekedési morál javítását célzó, a rendészeti munka minden szegmensét felölelő, összehangolt ellenőrzés volt a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Kunszentmiklós Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának munkatársai pénteken egész napos közrendvédelmi és közlekedésrendészeti akciót hajtottak végre a kapitányság illetékességi területén – tájékoztatott a rendőrség. Az összehangolt ellenőrzés ideje alatt az egyenruhások tíz sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot többek között a kanyarodási vagy elsőbbségadási szabályok megszegése, illetve sebességtúllépés miatt, további két fő pedig közigazgatási bírságot kapott.

Hárman engedély nélkül vezették a járművüket. Egyikük, egy 36 éves kunszentmiklósi lakos gyanússá vált az intézkedés során a rendőröknek. A férfi egy segédmotoros kerékpárral közlekedett jogosítvány nélkül, és a viselkedése arra utalt, hogy valamilyen kábítószert fogyasztott a közlekedés megkezdése előtt. Miután ruházatából kábítószer-gyanús anyag – feltehetően marihuána – került elő, őt vér-vizelet mintavételre előállították. 

Az egyenruhások intézkedése alapján a bűnügyi osztály nyomozói átkutatták a bódult sofőr lakását, ahol további bizonyítékok kerültek elő a kábítószer-fogyasztással kapcsolatban, így vele szemben büntetőeljárás indult.

A körzeti megbízottnak egy 38 éves szabadszállási lakossal szemben is intézkedniük kellett. A férfi a város egyik kocsmájában, később pedig a kocsma előtt, az utcán fenyegetőzött és kiabált a vendégekkel. Vele szemben garázdaság szabálysértés miatt kezdeményeztek eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában