Petőfiszállás / Videóval

2022.09.11. 08:53

Balesetveszélyes teherautót vezetett egy hanyag török sofőr, hatszázezer forint bírságot kapott

A Technológiai és Ipari Minisztériumban működő közlekedési hatóság munkatársai augusztus végén állítottak meg ellenőrzésre egy török áruszállító teherautót. A szerelvény félpótkocsijának egyik tengelyén több hibát is találtak, ezért a járművezetőre 600 ezer forint bírságot szabtak ki – írja Facebook-oldalán a Technológiai és Ipari Minisztérium.

baon.hu

Forrás: Shutterstock.com/illusztráció

A Technológiai és Ipari Minisztériumban működő közlekedési hatóság munkatársai az M5-ös autópályán, a Petőfiszállás pihenőhelyére tereltek ki egy török áruszállító teherautót augusztus végén.

Ahogy a videón is látható, a szerelvény félpótkocsijának egyik tengelyén, a bal oldalon több hibákat is találták. A kerék nem volt megfelelően rögzítve, hiányzott az egyik kerékanya, a kerékcsapágy holtjátéka túl nagy volt, a légrugót rögzítő hevederrel kötötték az alvázhoz, a fékberendezés levegőcsöve nem volt bekötve.

Mint írják, a súlyos műszaki hiányosságok közvetlen veszélyt jelentettek a közúti közlekedés biztonságára. A járművezetőre 600 ezer forintos bírságot szabtak ki, a tehergépkocsi csak a feltárt hibák hiánytalan javítása után hajthatott tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában