Kecskemét

2022.08.26. 14:06

Letartóztatták a sportfogadásokat csalással érvényesítő bűnözőket

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását két székesfehérvári, egy bicskei és egy hatvani férfinak, akiket csalással gyanúsítanak.

baon.hu

Fotó: shutterstock.som/illusztráció

A Kecskeméti Törvényszék közleménye szerint a férfiak 2022 júliusában és augusztusában azzal hívtak fel több dohányboltot, hogy a tulajdonos a közeli ismerősük. Rávették az alkalmazottakat, hogy az ismerősi viszonyra tekintettel adjanak fel több, összesen közel 700 ezer forint értékű tippmix szelvényt, azonban ezeknek az árát soha nem fizették meg. 
A szelvények között egy darab nyertes volt, mellyel a férfiak több, mint 190 ezer forintot nyertek vissza. Amikor azonban a nyeremény kifizetése érdekében felkeresték a dohányboltot, a tulajdonos értesítette a rendőrséget.

A járásbíróság a gyanúsítottak letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának megakadályozása miatt rendelte el, továbbá három gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélyét is megállapította.
A bíróság döntése kettő gyanúsított vonatkozásában véglegessé vált, míg a többi gyanúsított és védőik fellebbezéssel éltek, melyet a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában