Speed Dragons

2022.08.04. 11:26

A bajai hivatásos tűzoltók szerezték meg az első helyet a rotterdami világjátékokon

A viharos szél sem tudta megakadályozni a bajai tűzoltók sárkányhajócsapatát abban, hogy megszerezzék a győzelmet Rendőr és Tűzoltó Világjátékokon, Hollandiában.

Márton Anna

Az aranyérmes bajai csapat. Beküldött fotó

A bajai hivatásos tűzoltók sárkányhajócsapata  szerezte meg az első helyet a rotterdami Tűzoltó és Rendőr Világjátékokon. A Speed Dragons néven versenyző egység magabiztos győzelmet aratott. A sárkányhajóversenyt július 31-én tartották. A magyar egység  magabiztosan hódította el a világbajnoki trófeát a philadelphiai tűzoltók és rendőrök közös csapata elől. Ők többszörös győztesei a világjátékoknak.

A Tűzoltó és Rendőr Világjátékokra a rendezvény utolsó előtti napján érkezett a bajai csapat. Hírportálunknak Márton Mihály tűzoltó őrnagy, a Speed Dragons csapat vezetője számolt be a kalandjaikról. Az Ahoy Rotterdam komplexumban volt a versenyközpont, aminek méretei láttán némileg megilletődött a bajai csapat. Ezen aztán segített úrrá lenni a szervezők profizmusa. Minden szükséges információt megkaptak, így aztán hamar otthonosan érezték magukat a világjátékok helyszínén.

A sárkányhajók versenyének az egyik rotterdami  evezős pálya adott otthont. A nemzetközi szintű versenypályát már a megmérettetés előtti napon kipróbálta a magyar csapat, és az átmozgató edzés során beállították a beülőket. Némi alkalmazkodóképességet követelt ez meg a bajai csapattól, mert a versenyhajók némileg különböztek az itthon használtaktól.

A verseny napján viharos oldalhátszél és esővel szembesültek a csapatok.  A cudar időjárás miatti nehézségeken sikerült úrrá lenniük a bajai tűzoltóknak, akiknek minden ügyességükre szükségük volt ahhoz is, hogy egyenesen tudjanak haladni a hajójukkal.

–  Csapatunk már az első futamot is több beülőnyi előnnyel nyerte 

– mondta el Márton Mihály. – Három futam után jutottunk el a döntőig, ahol a philadelphiai tűzoltók és rendőrök közös csapatával kellett megküzdenünk.

A bajai tűzoltók csapata nagyon jól ment az előfutamokban, és érezték, hogy van keresnivalójuk a döntőben, ahol a Speed Dragons az eddigi legjobb rajtját produkálta. Már a táv felénél egy hajóhosszal vezettek. Előnyüket meg is tudták tartani. Célba érve a győztes csapat csatakiáltásától zengett a versenypálya: „Ki a jó? Baja! Ki a legjobb? Baja! Ki a legeslegjobb? Baja!”.

A bajai tűzoltók sárkányhajócsapat, a Speed Dragons győztes tagjai: Tóth Zsolt , Holczer László, Oros Gábor, Agócs Sándor, Gagyi Norbert, Peity-Gavrán Zoltán, Vida Péter, Gyulánszky Milán, Németh Miklós, Horváth Richárd, Cselinácz János, Márton Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában