Kiskunhalas / Galériával

2022.07.17. 21:36

Világgá rohant a felborult autóban utazó kiskutya

Felborult egy autó az 5408-as számú, Zsanára vezető úton, Kiskunhalas közelében vasárnap. A Suzukit egy fiatal hölgy vezette, aki nem sérült meg, de vele volt két kutyája is a gépkocsiban, az egyik világgá rohant a nagy ijedtségtől.

Pozsai Ákos

A kilencéves Tücsök szerencsére hamar előkerült. Fotó: Pozsgai Ákos

A baleset Kiskunhalas és Zsana között félúton történt egy egyenes szakaszon, eddig tisztázatlan körülmények között. Információink szerint az autó letér a jobb oldali árokba, ahol egy fának csapódott, majd visszasodródott az úttestre, ahol a tetejére borulva állt meg.

A balesetet többen is látták, azonnal a gépkocsivezető segítségére siettek, a Suzukit vezető fiatal hölgy a saját lábán tudott kiszállni a járműből. 

Úgy tudjuk, hogy kisebb a karcolásokon és a nagy ijedtségen kívül nem esett komolyabb baja, a kiérkező mentők a helyszínen megvizsgálták, végül a saját felelősségére nem ment kórházba.

A kiérkező kiskunhalasi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és a kerekeire állították.

Az autóban utazott két kutya is, egyikük, egy kistestű tacskókeverék úgy megijedt, hogy világgá rohant, a másik nagyobb testű kutya nem sérült meg, csak a kocsi hátuljában rekedt, ő nem tudott elszaladni. A kétségbeesett gazdi nagyon féltette a kutyáját, nem tudta mi lesz vele. A közösségi oldalon is segítséget kért, egy képet posztolt a kis házi kedvencéről, hogy ha valaki a környéken látja, az értesítse őt.

A baleset helyszínén is többen felajánlották a kutyájáért aggódó hölgynek, hogy segítenek megkeresni. 

Többen is elindultak azon az útvonalon, amerre egy szemtanú látta elszakadni a kutyát. Mintegy negyedórás keresés után, a baleset helyszínétől alig egy kilométerre, egy árokban találtak rá. A kilencéves Tücsök, boldogan szaladt az őt szólítgató gazdája felé, szerencsére a nagy ijedtségen kívül nem esett baja. A boldog egymásra találás után jólesett neki a hűvös víz, amit megszokott tányérkájából lefetyelt.

A baleset pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!