Határvédelem

2022.07.31. 07:21

Tizennégy esetben intézkedtek a határvédők Bács-Kiskun megyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök szombaton összesen 448 határsértőt tartóztattak fel és 233 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu/illusztráció

Szombaton  6 óra és 18 óra közötti időszakban Bács-Kiskun megyében a rendőrök 10 esetben összesen 62 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Bácsbokod, Tompa, Gara és Homorúd közigazgatási területén – közölte a rendőrség.

Majd szombaton 18 óra és vasárnap 6 óra között a rendőrök 4 esetben összesen 7 határsértőt tartóztattak fel Petőfiszállás külterületén, Kelebia és Bácsbokod közigazgatási területén  – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 25 esetben összesen 367 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Röszke, Mórahalom és Szatymaz közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 1 esetben összesen 5 határsértőt tartóztattak fel Zsira külterületén  közigazgatási területén.

Pest megyében a járőrök 2 esetben összesen 7 határsértőt tartóztattak fel, Inárcs és Budakeszi közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, török, indiai, pakisztáni, marokkói, tunéziai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 12 órában Bács-Kiskun 1, Csongrád-Csanád megyében 5 esetben a rendőrök összesen 150 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 4 embert fogtak el,  míg embercsempészés miatt 2, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás. 

Zsira közigazgatási területén, a magyar-osztrák határ közvetlen közelében, július 30-án 21.05 órakor Sopron RK járőrei ellenőrzés alá vontak egy román állampolgárságú férfit, egy magyar honosságú Fiat Ducato típusú jármű vezetőjeként. A járműben csak a vezető tartózkodott. A közeli erdős területen a járőrök 5 fő afgán állampolgárt tartóztattak fel.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában