Tolvaj

2022.07.27. 10:46

Még testvérét is meglopta a halasi férfi, hogy drogot vehessen

A kiskunhalasi nyomozók őrizetbe vettek egy 22 éves férfit, aki több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

baon.hu

Illusztráció. Fotó: police.hu

Bejelentés érkezett a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra 2022. június 13-án, miszerint ellopták két 14 éves lány lezárt biciklijét a település egyik kerékpártárolójából. Ezt másik hét lopás és egy kifosztás követte másfél hónap alatt – közölte a rendőrség. A rendőrök sejtették, hogy ugyanaz a személy követte el a bűncselekményeket, ezért a mielőbbi beazonosítása érdekében egy nyomozócsoportot állítottak fel.

Az ismeretlen tolvaj többször ment be udvarokba, ahonnan kerti bútort, bicikliket, valamint kerti- és kézi szerszámokat lopott. 

Az egyik vendéglátó ráccsal és lakattal lezárt helyiségét is kirámolta. Innen élelmiszereket vitt el. Egy parkoló autóból pedig 2 akkumulátort szerelt ki. De attól sem riadt vissza, hogy testvéréhez törjön be az éjszaka közepén, és elvigye az újonnan vásárolt telefonját. A károsult rokon elmondása szerint álmából felriadt, akkor tűnt fel neki a hiány. 

Majd a telefon keresése közben belebotlott az utcán testvérébe, aki beismerte, hogy ellopta, majd eladta a készüléket kábítószerért cserébe.  

A kiskunhalasi rendőrök a nyomozás eredményeként kedden elfogták és őrizetbe vették a többrendbeli lopással és kifosztással gyanúsítható 22 éves helybélit. A tolvaj részletes beismerő vallomást tett a kihallgatásán. A rendőrök megtalálták az ellopott holmik egy részét és visszaadták a tulajdonosoknak. Valamint vizsgálják, hogy a férfi elkövetett-e más bűncselekményeket és volt-e társa. A nyomozók előterjesztést tettek a helybéli letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában