Tanácskozás

2022.07.08. 18:49

A tűzesetek vizsgálatáról tartottak konferenciát Kecskeméten

Nagy érdeklődés kísérte a hatodik, Tűzesetek vizsgálata és tapasztalatai elnevezésű konferenciát csütörtökön a katasztrófavédelem szervezésében. A Neumann János Egyetem Campusán megrendezett szakmai tanácskozáson a tűzesetekhez kapcsolódó tűzoltási, hatósági, mérnöki, szakértői tapasztalatokat dolgozták fel a szakemberek a vizsgálat módszertana, illetve a mentő tűzvédelem, tűzmegelőzés fejlesztése érdekében.

Horváth Péter

A Neumann János Egyetem Campusán rendezték meg a konferenciát.

Több mint 180 szakember vett részt a tudományos értekezésen, melyet a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottsága szervezett a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakcsoportja, az MMK Tűzvédelmi Tagozat és a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesület közreműködésével. Az esemény fővédnöke Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság műveleti főigazgató-helyettese volt.

Az előadások a tűzesetekhez kapcsolódó tűzoltási, hatósági, mérnöki, szakértői tapasztalatokat dolgozták fel a vizsgálat módszertana, illetve a mentő tűzvédelem, tűzmegelőzés fejlesztése érdekében.

A rendezvény résztvevőit Gyapjas János tűzoltó ezredes, megyei igazgatóhelyettes köszöntötte. A nyitóbeszédek sorát dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács elnöke kezdte meg, majd Györgyi Károly, a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara alelnöke, valamint Veresné Rauscher Judit, a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesület elnöke és dr. Takács Lajos Gábor, a Magyar Építész Kamara Tűzvédelmi Tagozat elnöke tartott beszédet.

A Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakcsoportja szakmai életútja elismeréseként Szent Flórián-plakettet adományozott Borsos Tibor tűzvizsgálati szakértőnek. A plakettet Gyapjas János, a szakcsoport vezetője adta át.

A konferencián szó volt a tűzkárosult épületek tartószerkezeti károsodásairól, a lítium-ion akkumulátorok tűzvédelmi kérdéseiről, és az elektromos járművek tűzoltási és tűzvizsgálati tapasztalatairól, valamint az elektromos járműveket érintő tűzesetekről. Elhangzott előadás az autóbusztüzekről, annak okairól és vizsgálati módszertanáról, a tüzek terjedéséről és még a szaunatüzekről is.

Az esemény fővédnöke Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság műveleti főigazgató-helyettese volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!