Bűncselekmény

2022.07.06. 16:14

Börtönbüntetésre ítélte a bíróság a kecskeméti tömegverekedés résztvevőit

A Kecskeméti Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül - előkészítő ülésen - ítélt el azt a négy férfit és két nőt, akikkel szemben garázdaság miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség.

baon.hu

Fotó: Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

A Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztályának közlése szerint az I., II., és V. rendű vádlottak 2021. szeptember 26-án a hajnali órákban Kecskemét főterén szóváltásba keveredtek az ittas állapotban lévő, ukrán nemzetiségű VIII., IX., X. XI., és XII. rendű vádlottakkal. A szóváltást követően tömegverekedés alakult ki közöttük, melyhez időközben csatlakozott a III., a IV., a VI. és a VII. rendű vádlott is. A verekedés során az I. és III. rendű vádlott egy késsel fenyegette meg az ukrán vádlottakat, majd a III. rendű vádlott a késsel megszúrta a X. rendű vádlottat. Eközben a II. rendű vádlott egy pezsgősüveggel fejen ütötte a IX. rendű vádlottat. A IX. és a X. rendű vádlottak a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el. A tömegverekedésnek a kiérkező rendőrök vetettek véget.

Az I. rendű vádlott büntetése 1 év 2 hónap börtön, 2 év közügyektől eltiltás, a II. és a III. rendű vádlott büntetése 1 év 6 hónap börtön és 2 év közügyektől eltiltás, míg a IV., a VI., és a VII. rendű vádlottakat 8 hónap börtönre és 2 év közügytől eltiltásra ítélte a bíróság. 

Az V. rendű vádlott nem tett beismerő vallomást, így az ő esetében a bíróság tárgyalás kitűzésével folytatja az eljárást, míg a VIII-XII. rendű ukrán állampolgárságú vádlottak nem jelentek meg az előkészítő ülésen, így a bíróság az előkészítő ülést későbbi időpontra halasztotta el.

Az ítélet az I., a IV. és a VI. rendű vádlott vonatkozásában emelkedett jogerőre, míg a többi vádlott és védőik enyhítés érdekében fellebbezést jelentettek be, melyet a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában