Nagykőrös / Frissítve / Galériával

2022.06.13. 07:53

Vonattal ütközött egy kisteherautó: egy 17 éves fiatal életét vesztette a balesetben

Vonattal karambolozott egy kisteherautó Cegléden hétfő reggel, a helyszínen egy 17 éves fiatal életét vesztette. A helyszínelés ideje alatt Nagykőrös és Cegléd között nem közlekedhetnek a vonatok.

baon.hu

Fotó: Donka Ferenc/szoljon.hu

Frissítve (13.50):

Befejezték a baleseti helyszínelést Ceglédnél, a vonatforgalom újraindult Cegléd és Kecskemét között. A Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó 704-es számú Aranyhomok IC és a Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó 705-ös számú Tömörkény IC már az eredeti útvonalon közlekedik. A Budapest–Szeged vonalon még várhatók hosszabb menetidők, a menetrendszerű vonatközlekedés a délutáni órákra állhat helyre – közölte a mavcsoport.hu.

(11.24):

A Cegléd állomás közelében történt baleset helyszínelése elhúzódik, várhatóan kora délutánig tart. Emiatt a Szolnokról Kecskemétre 13:45-kor és 14:45-kor induló személyvonatok (7615, 7613), valamint a Kecskemétről Szolnokra 15:11-kor és 16:11-kor induló vonatok (7616 és 7626) nem közlekednek – közölte a mavcsoport.hu.

(9.38):

Cegléd, Dohány utcán közlekedett gépkocsijával egy 17 éves helybéli férfi hétfőn reggel, amikor az elsődleges adatok szerint a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére az ott lévő vasúti átjáróba hajtott, és vonattal ütközött – írja a police.hu.

A fiatal a helyszínen belehalt elszenvedett sérüléseibe. A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset körülményeit.

(9.24):

A Cegléd állomás közelében lévő átjáróban történt baleset miatt a helyszínelés végéig – várhatóan kora délelőttig – szünetel a vonatközlekedés Cegléd és Nyársapát között. A Budapest-Cegléd-Szeged közötti InterCity-k Abony felé kerülnek, és onnan folytatják az útjukat Cegléd, illetve Nagykőrös felé. Emiatt hosszabb menetidővel közlekednek – közölte a mavcsoport.hu.

A Kecskemét és Szolnok közötti személyvonatok nem érintik Cegléd állomást. Abony felé térnek le Szolnokra tartva, illetve ellenkező irányban pedig Abony után térnek le Kecskemét felé.

Pótlóbuszok csak szükség esetén közlekednek Nagykőrös és Cegléd között.

Fotó: police.hu

(8.38):

A Torontál IC u):tasait a Katasztrófavédelem segítségével Cegléd állomásra bekísérik, onnan egy másik vonattal utazhatnak tovább – közölte a mavcsoport.hu.

Mint írják, a Szegedről Budapestre 6:45-kor elindult 707-es számú Napfény InterCity és a Nyugati pályaudvarról Szegedre 6:53-kor elindult 702-es számú Tiszavirág InterCity Abony felé kerülnek, és onnan folytatják útjukat Cegléd, illetve Nagykőrös felé. Emiatt hosszabb menetidővel közlekednek.

A Kecskemétről Szolnokra 7:12-kor elindult 7612-es személyvonat nem érinti Ceglédet, közvetlenül Abony felé tér le Szolnokra. A Ceglédre tartó utasok Nagykőrösön szállhatnak át a 707-es számú Napfény InterCity-re.

Korábban írtuk:

Személyvonattal ütközött össze egy kisteherautó Cegléden, a Dohány utcai vasúti átjárónál. Az ütközés következtében a gépjármű vezetője beszorult, a ceglédi hivatásos tűzoltók feszítővágóval kezdték meg kiemelését. A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek, a beavatkozás idejére Cegléd és Nagykőrös között leállították a vasúti forgalmat – közölte a katasztrófavédelem.

A MÁVINFORM közösségi oldalán tette közzé, hogy a Szegedről a Nyugati pályaudvarra 5:47-kor elindult 709-es számú Torontál InterCity Cegléden egy vasúti átjáróban összeütközött egy gépjárművel. A helyszínelés ideje alatt Nagykőrös és Cegléd között nem közlekedhetnek a vonatok. Vonatpótló autóbuszt rendeltek az utasok elszállításához. A Budapest – Szeged közötti IC vonatok hosszabb menetidővel közlekednek a pótlóbuszos közlekedés és az átszállások miatt.

A vonaton senki nem sérült meg. A vasúti átjáróban a fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában