Határvédelem

2022.06.20. 08:00

Több mint száz határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 489 határsértőt tartóztattak fel és 174 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu/illusztráció

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 21 esetben összesen 153 határsértőt tartóztattak fel Mélykút, Kiskunfélegyháza, Balotaszállás, Kelebia, Hercegszántó, Csikéria, Kecskemét, Vaskút, Kunbaja, Imrehegy, Bácsborsód, Sárhát, Bácsszentgyörgy, Kiskunmajsa és Csátalja közigazgatási területén – közölte a rendőrség.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 36 esetben összesen 319 határsértőt tartóztattak fel Domaszék, Ruzsa, Mórahalom, Szatymaz, Sándorfalva, Öttömös, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Mosonszolnok külterületén és Balf belterületén 13, Vas megyében Kőszeg közigazgatási területén 2, míg Komárom-Esztergom megyében Tatabánya külterületén 2 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során líbiai, marokkói, afgán, pakisztáni, bangladesi, indiai, tunéziai, egyiptomi, szomáliai, jemeni, algériai, iraki, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 10 esetben összesen 174 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 1 esetben 6 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 9 esetben 168 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 7 ember ellen, közokirat-hamisítás miatt 1 fő ellen, míg tiltott határátlépés miatt 3 személy ellen indult büntetőeljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában