Kecskemét

2022.06.09. 06:55

Tisztséget kapott az Országos Polgárőr Szövetségben dr. Fekecs Dénes és Szigeti László

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) küldöttgyűlése elnöki javaslatra általános és stratégiai elnökhelyettesévé választotta dr. Fekecs Dénes nyugállományú rendőr ezredest, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnökét. Ugyancsak fontos tisztségbe, gazdasági és pénzügyi elnökhelyettessé választották dr. Szigeti László nyugalmazott megyei főjegyzőt, korábbi önkormányzati kapcsolatokért felelős alelnököt. Mindketten megtiszteltetésként és a megyei polgárőrök munkájának elismeréseként tekintenek a sikerre.

Horváth Péter

A képen (balról: Fekecs Dénest általános és stratégiai elnökhelyettessé választották Szigeti László gazdasági és pénzügyi elnökhelyettes lett Fotó: baon.hu

Dr. Fekecs Dénes megyei elnök 2015-től volt az OPSZ gazdasági és pénzügyi elnökhelyettese, a közelmúltban pedig általános és stratégiai elnökhelyettes lett. Ennek értelmében immár az OPSZ közép- és hosszú távú stratégiájáért, valamint a szakterületek tevékenységének összehangolásáért felel a polgárőrség egészét tekintve, ezek mellett az általános elnökhelyettesi tisztségében helyettesíti az országos elnököt. 

– A Bács-Kiskun megyei polgárőrök munkájának elismerése egyben, hogy a megyei szövetség elnökeként az országos elnök általános helyettese is lettem, ami egy meghatározó vezetői poszt. A másik fontos vezetőtisztséget jelenti a gazdasági és pénzügyi elnökhelyettesé. Soha nem volt még példa arra, hogy megyénk polgárőrszervezetéből ilyen meghatározó tisztségeket töltsenek be a vezetők – mondta Fekecs Dénes a történtek jelentőségéről. 

Közel ötezer polgárőr szolgál a megyében, több mint egymillió szolgálati órát töltve a közterületeken, hatalmas munkát végezve az alapfeladatok ellátása mellett a határvédelemben és a karitatív szerepében is. 

Többek között az ő munkájuk elismerése is, hogy megszavazta az országos küldöttgyűlés a két új vezetőt az országos elnök javaslatára. Ahogy az is munkájuk méltatásaként értékelhető, hogy a XXVII. Országos Polgárőr Napot ismét megyénkben, Dunapatajon rendezi meg a megyei szövetség. Ezzel négy éven belül másodszor látogat el az országos rendezvény a megyébe. 

Kibővült feladataival kapcsolatban Fekecs Dénes hangsúlyozta, hogy nem tud annyi időt tölteni megyénk polgárőrei között, mint amennyit szeretne, de a polgárőrség egészének munkájában betöltött szerep segíti a Bács-Kiskun megyeiek munkáját is. 

A hét éven át ellátott gazdasági és pénzügyi elnökhelyettesi munka értékelése szerint nehéz, de sikeres vállalás volt. 

– Emlékeim szerint valamennyi pénzügyi beszámolónkat és költségvetési előterjesztésünket egyhangúlag elfogadta a mintegy 200 fős országos küldöttgyűlés 2015 óta. Az OPSZ gazdálkodása mindvégig eredményes, takarékos és fegyelmezett volt, amit az ellenőrzések is alátámasztottak. A kormány és a Belügyminisztérium, illetve az Országos Rendőr-főkapitányság támogatásának köszönhetően az utóbbi 10 év alatt is nagyon sokat fejlődött a polgárőrség, a forrásokat hatékonyan tudtuk felhasználni, kitűnő évek voltak – tekintett vissza Fekecs Dénes 

Dr. Szigeti Lászlót gazdasági és pénzügyi elnökhelyettessé választották meg. A jogász-közgazdász megyei főjegyzőként ment nyugdíjba a megyei önkormányzattól, azt megelőzően az illetékhivatal vezetője volt 20 évig, ezért a pénzügyi területen nemcsak végzettsége, hanem szakmai tapasztalata szerint is kompetens. Korábban az önkormányzati kapcsolatokért felelős alelnöki feladatokat látta el. Másfél év alatt sikerült szorosabbá tennie a kapcsolatot a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével. Elmondása szerint megtiszteltetésként éli meg ráruházott új kötelezettségét. 

– Elismerés számomra az új megbízás. 

Az eddigi szakmai múltam figyelembevételével kért fel az országos elnök a feladat ellátására. Azért is nagy munka a gazdasági és pénzügyi folyamatok irányítása, figyelemmel kísérése, mert az OPSZ idei költségvetése közel kétmilliárd forint. Mivel döntően államháztartási pénzről van szó, a felelősség fokozott. Célom, hogy hozzájáruljak a polgárőrség magas szintű társadalmi megbecsültségének fenntartásához – fogalmazott Szigeti László. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában