Vádemelési javaslat

2022.06.04. 11:27

Lezárt akta: több mint hetven védett állatot foglaltak le a kecskeméti rendőrök

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói vádemelést javasolnak a 47 éves helybélivel szemben.

baon.hu

Védett kétéltűeket és hüllőket foglaltak le a rendőrök. Fotó: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, természetkárosítás bűntette miatt folytattak eljárást a megyeszékhely nyomozói egy 47 éves helybélivel szemben. A férfi a gyanú szerint 2020. óta tenyésztett védett hüllőket és kétéltűeket otthonában, és kereskedett azokkal. Ez a tevékenység azonban hazánkban engedélyköteles, és a férfi nem rendelkezett természetvédelmi hatósági engedéllyel. A nyomozás során fény derült arra is, hogy az egyedeket egy nemzetközi börzén vásárolta, majd egy holland társaságot megbízva Japánba szállíttatta, ahol értékesítette őket. A férfi lakásán végzett kutatás során 73 védett állatot foglaltak le a rendőrök, melyeknek az értéke meghaladja a 2 millió forintot.

A rendőrségi közlemény szerint, az illegális állattartónak hamis magánokirat felhasználása miatt is felelnie kell, mivel valótlan igazolásokat állított ki az egyedek származásáról, szaporításáról és birtoklásáról, majd ezeket adta vevőinek. A helybéli a gyanúsítotti kihallgatásán beismerte bűnösségét. Ügyében a nyomozást a napokban lezárták a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

Fotó: police.hu
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában