Kecskemét / Szeged

2022.05.04. 07:59

Egy 14 éves lányt kényszerített prostitúcióra, öt évre rács mögé kerül

A Szegedi Ítélőtábla a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki a nehéz körülmények között élő kiskorú sértettet prostitúcióra vette rá, majd az ebből szerzett jövedelmének nagyobb részét elvette.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

Az elsőfokú ítélet szerint a fiatal férfi 2012. júniusában élettársi kapcsolatot alakított ki a rendezetlen családi hátterű 14 éves sértettel, akit ezt követően a közös jobb élet ígéretével  prostitúciós tevékenység folytatására vett rá. A kiskorú lány ebbe eleinte beleegyezett, később azonban már vonakodott a prostitúció folytatásától, mert azzal szembesült, hogy a férfi az általa keresett pénzt nem a tervezett közös életükre fordítja, hanem a családjával éli fel. A férfi emiatt bántalmazta is a sértettet, aki ennek hatására egészen 2015. augusztusáig folytatta a prostitúciós tevékenységet.

A Kecskeméti Törvényszék az elsőfokú ítéletével a férfit emberkereskedelem bűntette miatt nem jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be a kiszabott szabadságvesztés súlyosítása érdekében, amit a fellebbviteli főügyészség fenntartott. A vádlott felmentésért, a védő elsődlegesen felmentés érdekében, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Ítélőtábla egyetértett a büntetés súlyosítására irányuló ügyészi fellebbezéssel, és az elsőfokú ítéletet megváltoztatva a férfivel szemben kiszabott szabadságvesztés tartamát 5 évre súlyosította. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában