Vádemelés

2022.04.26. 08:24

Kávéházi teraszon támadt ügyvédjére a kalocsai nő

A Kalocsai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki egy évekkel korábbi, balul elsült ingatlan csereszerződés miatt 2021 szeptemberében számon kérte az okiratszerkesztő ügyvéden az ügyintézés hiányosságait, ezért a belvárosi kávézó teraszán rátámadt, meglökte és egy hamutállal is megdobta.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője elmondta,  a kalocsai nő – az ügy vádlottja – 2018-ban ingatlan csereszerződés kapcsán ismerte meg az ügyében okiratot szerkesztő ügyvédet. Ennek során egy jelzálogjog ingatlannyilvántartási bejegyzést is töröltetni kellett volna, azonban a jogi képviselő a hiánypótlási felhívásnak nem tett eleget, ezért az ügy elintézetlenül maradt. Emiatt a vádlott több alkalommal sikertelenül kereste telefonon, továbbá az irodájában az ügyvédet.

2021. szeptember 7-én késő délelőtt a vádlott Kalocsa belvárosában egy kávéház utcai teraszán meglátta az ott kávézó ügyvédet és odament hozzá. 

Az asztalnál hangosan kiabálva kérdőre vonta az évek óta elintézetlen ügye miatt, majd egy hirtelen mozdulattal pofon ütötte a férfit. 

Az ügyvéd két kezét maga elé emelve meglökte a továbbra is támadólag fellépő asszonyt, aki a kerthelyiség egyik asztalának esett. Ezután megpróbálta visszatartani a hangosan szitkozódó vádlottat, mire a nő felkapott az asztalról egy cserép hamutálat és az ügyvéd felé dobta. A hamutál a sértett combját eltalálta, majd a földre esve összetört. A nő még egy poharat is felvett az asztalról, hogy annak tartalmát az ügyvédre öntse, de az üres volt – tudtuk meg Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna helyettes szóvivőtől.

A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett, amely miatt kérte támadója megbüntetését. A vádlott a közfeladatot ellátó személynek minősülő jogi képviselőt a hatósági eljárása miatt bántalmazta.

Az ügyészség az asszonyt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja, ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában