Vádemelés

2022.02.10. 09:33

Lábtöréssel fenyegette meg a vallomástételre érkező volt barátnőjét a kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 júliusában a Kecskeméti Rendőrkapitányság épülete előtt a volt barátnőjét azzal fenyegette meg, hogy eltöri a lábát, ha terhelő vallomást tesz rá egy zaklatási ügyben a rendőrségen.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Dr. Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvívője elmondta, a vádlott volt barátnője zaklatás miatt feljelentést akart tenni a vádlott ellen a Kecskeméti Rendőrkapitányságon. A nő 2020. július 28-án elment a rendőrségre, ahová a vádlott is elkísérte.

Mielőtt a sértett bement volna az épületbe, a férfi a rendőrség lépcsőjén a volt barátnőt azzal fenyegette meg, hogy ha terhelő vallomást tesz rá a rendőrségen, akkor eltöri a lábát.

A sértett a fenyegetés ellenére a vádlottra terhelő tanúvallomást tett a zaklatási ügyben. A vádlott a fenyegetésével a volt barátnőjét arra akarta kényszeríteni, hogy tanúként a kötelezettségeit ne teljesítse. A vádlott ellen a zaklatási ügyben is vádat emeltek, az ügyész indítványozta a mostani ügynek a zaklatási ügyhöz való egyesítését.

A szabadlábon védekező, büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérletével vádolja és elzárás, valamint közérdekű munka kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!