Határvédelem

2022.02.06. 07:47

Harminckilenc határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök szombaton összesen 188 határsértőt tartóztattak fel és 123 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Illusztráció Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 3 esetben összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Budzsak, Zsana, Sárhát, Bácsborsód és Balotaszállás közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 27 esetben összesen 129 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Szeged, Pusztamérges, Domaszék, Ruzsa, Öttömös, Szatymaz, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén.

 

Győr-Moson-Sopron megyében Und és Sopronkövesd belterületén két esetben 3 határsértőt, míg Pest megyében, Inárcsnál 8 főt, Budapesten 9 főt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, koszovói, pakisztáni, szomáliai, algériai, indiai, palesztin, egyiptomi, török, tunéziai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 11 esetben összesen 123 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 5 esetben 61 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 6 esetben 62 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában