Lezárt akta

2022.02.18. 09:32

Előbb bántalmazták a katymári családot, majd az autójukat is megrongálták

A Bajai Rendőrkapitányság csoportos garázdaság bűntette miatt folytatott eljárást egy 28 éves katymári, valamint egy 19 éves és 31 éves madarasi férfival szemben.

Baon.hu

Az autót is megrongálták. Fotó: police.hu

A nyomozók úgy gyanítják, hogy a trió tavaly nyáron, az egyik délután megjelent korábbi haragosuk házánál Katymáron. A bent lévőket hosszas csengetéssel igyekeztek kicsalni a feltehetőleg erősen ittas férfiak. A házban ekkor egy apa-fia páros tartózkodott, akik az udvarra siettek a hangoskodásra. Időközben hazaérkezett az apa másik fia is egy barátjával. A felek először összevitáztak, majd az egyik részeg bántalmazni kezdte a frissen érkező családtagot. A bajbajutott segítségére kelt a testvére és édesapja, azonban a támadók lefogták a családfőt, ellökték és nekiestek. A sértettek az udvarra menekültek, azonban a bántalmazók oda is követték, és tovább ütötték őket. Végezetül a ház előtt parkoló autókat kezdték el rongálni: letörték a visszapillantó tükreiket és sörös üveget vágtak az egyik szélvédőjének. A csetepaténak az vetett véget, hogy a támadók meghallották, amint segítséget kérnek a rendőröktől a bántalmazottak – írja a police.hu.

A három férfit még aznap délután gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök a garázdaság miatt. A nyomozást a napokban befejezték a Bajai Rendőrkapitányság egyenruhásai, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!