Kék hírek

2022.01.30. 10:14

Ötvenöt határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök szombaton összesen 215 határsértőt tartóztattak fel és 33 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 11 esetben összesen 55 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Nagybaracska, Csátalja, Kelebia, Dunafalva, Hóduna, Bátmonostor, Tompa és Bácsalmás közigazgatási területén — közölte a rendőrség.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 23 esetben összesen 149 határsértőt tartóztattak fel Zákányszék, Röszke, Ásotthalom, Balástya, Ruzsa, Öttömös, Domaszék, Mórahalom és Szeged közigazgatási területén.

Budapesten 4, Vas megyében Szombathely belterületén 7 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, albán, indiai, szomáliai, palesztin, török, tunéziai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 5 esetben összesen 33 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 4 esetben 31 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 1 esetben 2 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 5 ember ellen, míg tiltott határátlépés miatt 3 személy ellen indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!